Saturday, August 3, 2013

Sedih itu memakan diri :'(





Assalamualaikum.
Aku lemah, frust, down, kusut, serabut, otok pon jadi jem.
Ops, bukan jem untuk dimakan. Anda puasa bukan?

Tired of waiting, tired of doing anything.
Tired of hoping, tired of being a friend. Aku hamba yang lemah :'(

My trial went not very well.
I'm scared, with the results.
Down, sangat-sangat.
Tak tahu kepada apa perlu aku salahkan.
Dan kepada diri sendiri aku perlu mengutuk.
Aku tak belajar, aku lalai, lalai dengan nikmat dulu.

The most fav caption ever. By Hilal Asyraf. One of my idol :)

Hari tu, bila dapat result yang okay, aku rasa macam "Okay, my trial will gonna be good. I will get 9A's"
Then, datang pulak masalah confession night yang buat aku tak tentu arah. (the end)
Nampak tak self confidence yang terlalu tinggi melampui gunung kinabalu?
Nampak tak angkuhnya aku? Ya Allah.....
Aku sedar, bila si Dia tarik semula nikmat itu, baru aku sedar,
"This is why Allah tak nak bagi aku 9A for this trial. Kerana Allah nak bagi yang lebih indah kelak. in Sha Allah"

Fikirlah, sekiranya trial ni, aku dah dapat apa yang aku nak, mungkin for PMR i do nothing.
NOTHING! That was so sad. Sad for me.

Aku takut nak cakap kat umi. Lepas dapat tahu apa yang aku target tak melepasi, what was i think is Umi.
*burst into tears*
Dan aku fikir, nak give up rasanya. But I can't. No!
Lagi sedihnya part dapat result geog. Aku tahu salah aku. Aku tak sentuh pon geog malam tu.
Aku tak nangis pon dapat tahu result geog. Sebab aku tahu itu salah aku.
Jumaat sabtu, aku rasa cam " Argh malasnya buka buku! Frust nyaaa!"
Until my brother asked me, "Tahu doh ko result trial?"
Silence. "Tokse oyak"
Moving On. Yes. Moving On :'(

Ujian Allah jangan pertikaikan.
Itu menunjukkan anda hamba yang hebat.
Hamba yang kuat.
Teruskan berjuang. Belajar tu kan jihad.
Frankly speak, aku tak suka jadi harapan, aku tak suka diharapkan.
One more thing, aku tak suka jadi saingan,dan aku tak suka bersaing cara kotor.
For you, please, don't disturb me. Jangan dok sibuk hal aku, cara aku belajar and so on.
You have your own way to study, and for sure is, you are better than me.
So? Bukan aku tak nak kau lebih pada aku, tapi cara kau. Too overact! 
Aku tak selesa. Tak selesa dengan keadaan ni.

Serabut lah fikir kat galah. "Don't keep trying if that people don't appreciate us"
Itu apa yang awak dapat. Good luck in your life eby. T.T

Oh please otak, stop thinking about that guy.
For sure is, Allah gave this feeling. And its beautiful.
But I can't hold this. It hurts.
Find another one that is better than him. Better. Better. Better T.T
This is another story.  Make me strong enough.

Things happened to me. And I'm an idiot. Just a fool. I repeated again. :'(

"The only way u may correct your bad things in your past is to add better things to your future" - Iqa Aima or TanganKeras yo!

She gave this to me. Lepas aku cerita kat dia pasal result tu.
Yes, aku frust sangat. Sesape yang follow twitter/facebook aku tahulah betapa frust nya aku :'(
Doakan aku, agar terus kuat, tabah menghadapai segala rintangan ini. In Sha ALLAH dengan dorongan kawan-kawan, guru-guru dan especially umi, and families, aku boleh. Boleh!








"Oh Allah, help me. Tetapkan hati Hamba-hamba Mu agar terus beribadah dan terus meminta minta pertolongan dari Mu. Buka kanlah hati-hati kami yang kecil ini agar terus berusaha mencari syurga Mu. Ya Allah, hanya padaMu kami meminta perlindungan dan hanya pada Mu kami sembah. Ya Rahman Ya Rahim, Engkau lah maha Indah. Maha segalanya. Kami, manusia kerdil, manusia hina meminta agar kamu tolonglah kami. Tolonglah kami. tetapkan hati kami, iman kami agar terus berhijrah ke arah lebih baik. Terima kasih tak terhingga ya Allah. Amiin :')









3 comments:

BUDAK BERBAJU HITAM said...

assalamualaikum,
ingat tok ore, ore x tahu gano result yo tapi ore ado mengalami masalah oo semeh po dio,,fisrt thing,tinggalkan semua masalah atau benda yg x wi manfaat ko kito,,then oo penting sekali jgn pernah lupa kpd allah ,,doa la byk2 lepastu Baca quran setiap hari utk melegakan tekanan Insyallah it will work,,then start preh doh loni,,bo main2 ,,leave blogging or texting for a while ,,try to booking or studying smart k ,,i know u can do it,,,ex amalinian kak nisa

BUDAK BERBAJU HITAM said...

assalamualaikum tqah ,,ore k nisa u ex senior

first thing ,,doa byk ko allah ,,then baca quran setiap hari buat penenang hati,,tinggalkan bendo spt texting blogging or other for a while ,,try to loving a book now,,appreciate them,,and hablu mina allah n hablu minnas,,bangkit i know u can do it,,it just trial not a real PMR K,,selamat berjuang tqah La Tahzan

So Called Loser said...

Thanks kak nisa hanim. I appreciate your comment. amat terharu. i'll try my best. saya sedang berjuang. In Sha Allah. thanks :') @BUDAK BERBARJU HITAM